Nieuws

Inbraakschade door woonhuisverzekering vergoed

Als je met een inbraak te maken krijgt, wordt de schade aan je woning vergoed door de opstalverzekering. De gestolen goederen vallen onder de inboedelverzekering. De Consumentenbond adviseert beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten om minder kans te lopen op geen of dubbele dekking.

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het raadzaam om te controleren wanneer de verzekeraar de nieuwwaarde vergoeden en in welke gevallen enkel de dagwaarde vergoed wordt. De dagwaarde van met name elektronische apparatuur daalt snel, waardoor de vergoeding niet de kosten van een nieuw apparaat zal dekken.

Ook is het verstandig om de maximale vergoeding voor waardevolle spullen te controleren en eventueel een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. In sommige gevallen kan de verzekeraar verlangen dat er extra beveiligingsmaatregelen genomen worden, zoals inbraakvertragende sloten en een alarmsysteem.

Een woning die voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen kan naast extra bescherming ook korting op de premie opleveren. Die korting kan oplopen tot 20 procent volgens de Consumentenbond.

bron. nugeld.nl

Waarom vaste lasten vergelijken?

  • Bespaar honderden Euro's per jaar
  • Keuze uit diverse betrouwbare partijen
  • Eenvoudig vergelijken