Nieuws

Premie autoverzekering binnen 5 jaar gehalveerd

Binnen vijf jaar betalen we nog maar de helft van de verzekeringspremie voor de auto. Op termijn hoeven we zelfs helemaal niet meer te betalen en kan ook het geld voor rijlessen in de knip worden gehouden

Dat komt door de introductie van de zelfrijdende auto’s. Deze maken veel minder brokken, waardoor een forse reductie op de premies wordt verwacht. Bovendien is er geen rijbewijs meer voor nodig.

Volgens deskundigen, die hun zegje doen in The Telegraph, gaan we dat al binnen vijf jaar heel duidelijk merken. Rond 2020 zou de autoverzekeringspremie mogelijk al zijn gehalveerd. In dat jaar verwacht men dat de semi-zelfrijdende auto een grote opmars heeft gemaakt. Dat zijn auto’s die onderling communiceren en in elk geval een autopiloot voor de snelweg hebben.

VEILIGHEIDSSNUFJES
Overigens worden er nu al flinke kortingen op de premie gegeven aan eigenaren van auto's met veiligheidssnufjes, zoals ‘adaptive cruise control’, waarmee automatisch wordt geremd als een voorganger snelheid vermindert of op de rem trapt.

FORSE SCHADEPOSTEN
Kleine schades, zoals deuken bij het inparkeren, zijn forse schadeposten voor verzekeraars. Daarom belonen ze degenen die een auto heeft die zelfstandig kan inparkeren.

Uiteindelijk kan de premie voor de bestuurder mogelijk helemaal vervallen en verschoven worden naar de autofabrikant. In de zelfrijdende auto zijn de mensen namelijk geen bestuurders maar passagiers. De soft- en hardware is de bestuurder en de fabrikant is dus verantwoordelijk voor de gevolgen.

bron:metronieuws.nl

Waarom vaste lasten vergelijken?

  • Bespaar honderden Euro's per jaar
  • Keuze uit diverse betrouwbare partijen
  • Eenvoudig vergelijken